Tocanita de pui cu galuste

de cristeena20 in Pui, 10 Apr 2014 | 5156 vizualizari

 

Este mancarea facuta in copilarie de bunica si tin minte ca imi placea asa de mult. E foarte simpla si place tuturor. Mai ales galustele de faina au un succes aici la noi .

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (sau pulpe de pui)
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • sare, piper, boia, cub knorr de carne de pasare
  • pasta de ardei rosu
  • putin vin alb
  • 2 cani faina
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu galuste:

- Portionam puiul. Eu am avut pui de casa si am facut pulpele doar pe care le-am taiat potrivit de mari. Se spala si se sterg cu un servet de hartie apoi se condimenteaza cu sare, piper si pasta de ardei rosu . Stropim cu putin vin alb , zdrobim 2 catei de usturoi si dam la rece cca 4 ore (sau se pune in marinata cu o zi inainte- eu asa am facut)

- ceapa se taie marunt si o calim cu putin ulei de masline. Adaugam bucatile de carne scurse din marinata si le lasam sa se prajeasca pe toate partile, apoi adaugam apa clocotita, putina pasta de ardei, boia si punem un cub concentrat de knorr. Mai punem ff putina sare si piper si lasam sa se inabuse sub capac la foc mediu. Din cand in cand adaugam apa fierbinte la nevoie. Se fierbe pana carnea devine moale. Cand e aproape gata se zdrobesc 2-3 catei de usturoi si se adauga la carne. Mai lasam cateva minute.

- Intre timp pregatim galustele de faina. Intr-un bol punem faina, oul si amestecam cu lingura, adaugand apa cat cuprinde sa iasa un aluat destul de tare (nu foarte tare). Punem apa cu sare la fiert si cand clocoteste se rup galuste mici cu o lingura. Lasam sa fiarba cca 3-5 minute galustele si le scoatem cu o lingura cu gauri intr-un vas cu apa rece. Le spalam si le strecuram in alt vas. Apoi turnam din sosul de la tocanita, adaugam sare si mai lasam putin la foc sa se intrepatrunda sosul. 

Se servesc cu muraturi

TIPS-URI

1

E obligatoriu sa puneti galustele in apa rece, sa nu devina lipicioase

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu piure de cartofi cu cascaval